Voorbereiden op je eerste date

Je hebt een date gevonden! Online nog wel. Na een super leuk contact hebben jullie besloten om af te spreken. En opeens slaat de paniek toe. Een date! Wat nu? Waar moet je over nadenken en hoe bereid jij je voor op je eerste date?

De date zelf voorbereiden

Wanneer je afspreekt om elkaar te zien, is het leuk om de date zelf ook te bespreken. Je kunt dan vragen hoe de ander het voor zich ziet. Dat is de praktische kant. Waar spreek je bijvoorbeeld af? Kies in ieder geval een publieke locatie waar voldoende andere mensen zijn. Op die manier is het niet alleen veiliger, maar kun jij je ook makkelijker uit de voeten maken wanneer je date toch tegen blijkt te vallen.

En ook dat kun je op voorhand met elkaar bespreken. Wat je doet als het toch niet is zoals je hoopt. Je kunt wel gewoon verdwijnen, maar het is veel fijner voor jullie allebei als je daar niet te moeilijk over doet. Ga ook op eigen gelegenheid naar de date toe en zorg dat je zelf makkelijk weg kunt komen. Of dat nu met je eigen vervoer is of met een taxi of het openbaar vervoer.

Jezelf voorbereiden op de date

Neem de tijd om jezelf voor te bereiden. Op die manier hoef je niet in paniek te raken als er iets mis gaat en kun je ontspannen en goed verzorgd op je date verschijnen. Iets wat zeker zal bijdragen aan je zelfverzekerdheid. Steek extra moeite in je persoonlijke hygiëne en zorg voor kleding waar jij je goed in voelt.

Je bent natuurlijk nerveus en moet de hele tijd aan de date denken. In plaats van na te denken over wat er allemaal mis kan gaan, is het veel leuker om na te denken wat je allemaal kunt doen en bespreken. Je hebt online al contact gehad, dus je weet al het een en ander van elkaar. Gebruik dat om bijvoorbeeld gespreksonderwerpen te bedenken, vragen te verzinnen of bedenk iets leuks om te gaan doen als verrassing.

Jouw date is ook nerveus. Je kunt vast wel wat leuks bedenken om het ijs te breken. Op die manier stel je de ander op het gemak en zal jullie date veel sneller gezellig worden. Je maakt daarmee ook nog eens een goede indruk.

Geen enkele date is perfect en zeker de eerste niet. Je bent nerveus en onzeker. Maar je date ook. Houd dat in gedachte of spreek het zelfs uit. Dat kan een hele goede ijsbreker zijn. Het is een cliche, maar blijf jezelf. Natuurlijk ben je niet helemaal jezelf omdat het de eerste date is, maar ga je in ieder geval niet bewust beter of anders voor doen dan je werkelijk bent. Je zult uiteindelijk toch door de mand vallen en dan heb je alle tijd en moeite voor niets verspild. Als laatste is het vooral belangrijk dat jij jezelf vertelt dat je gaat genieten van je eerste date!