Online daten met meerdere personen tegelijk

Online dating heeft heel veel voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld met meerdere mensen tegelijk contact hebben in dezelfde tijd dat je normaal met een persoon afspreekt. Dit is niet alleen veel efficiënter omdat je tijd en kosten bespaart, maar het voorkomt ook mislukte dates met mensen waar het toch niet mee blijkt te klikken. Ontdek hier hoe het werkt.

De eerste indruk online

De eerste indruk die je van iemand online krijgt is uitgebreider dan in het dagelijkse leven. Je ziet dankzij foto's meerdere kanten van iemand en het profiel, mits ingevuld, geeft meer informatie. Wat je echter niet ziet is iemands lichaamstaal of gezichtsuitdrukking. Wat wel ook fijn is, is dat je iemand beter leert kennen, en dus de klik ook beter kunt peilen, dankzij de chat functie voor je elkaar voor de eerste keer ontmoet.

Juist omdat je een beetje in het wilde weg aan het schieten bent wanneer je op een profiel reageert, is het verstandig om ook iets meer over iemand te weten te komen. Je kunt niet alleen veel opmaken uit de informatie die je krijgt, maar ook uit hoe gemakkelijk het gesprek verloopt, hoe uitgebreid en open iemand wel of niet reageert en of jij zelf ook op andere momenten aan diegene denkt.

Contact met meerdere mensen tegelijk

Na je aanmelding en het opstellen van je profiel is het tijd om mogelijke dates te vinden. Er zijn eigenlijk twee manieren die succesvol blijken. Bij beide manieren heb je contact met meerdere leden. Dat is een van de vele voordelen van online dating. In de tijd dat je normaal op date bent, kun je nu met meerdere potentiële dates tegelijk communiceren voor je een keuze maakt.

Contact online manier 1: Je bladert door zoveel mogelijk profielen en maakt een kritische selectie. Je houdt enkele profielen over waar je serieus interesse in hebt en besteedt hier aandacht aan. Dankzij de online gesprekjes die je kunt voeren leer je snel met jij een daadwerkelijke klik hebt en dus met wie jij verder wilt gaan op een echte date.

Contact online manier 2: Je kunt ook op ieder profiel reageren dat jou aanspreekt. Hoe meer berichtjes jij verstuurt, hoe groter de kans is dat er iemand reageert. Meestal maken leden die deze tactiek gebruiken een standaard bericht dat ze rondsturen. Het gevaar daarvan is dat een oplettende lezer daar door heen prikt en zich niet serieus genomen voelt.

Andere dingen om aan te denken

Wanneer jij contact hebt met meerdere mensen tegelijk, bestaat het gevaar dat jij je vergist. Let er dus altijd op dat je de juiste naam gebruikt in je berichtjes en dat je geen informatie door elkaar haalt. Als je echt met heel veel mensen tegelijk contact hebt, kun je het jezelf makkelijker maken door notities over je contacten te maken.

Het is heel lastig om iedereen evenveel tijd en aandacht te geven, ook bij online dating. Maak dus snel een selectie zodat je het ook persoonlijker kunt maken zonder dat alles door elkaar loopt. Iedereen wilt zich namelijk speciaal voelen en standaard berichtjes of vluchtige chats dragen daar niet aan bij.

Meld je nu nog aan en probeer uit welke manier het beste voor jou werkt zodat jij ook snel jouw nieuwe liefde leert kennen.